Zonsondergang Scheldekaai, Antwerpen

Dit shot is genomen aan de Scheldekaai in Antwerpen. Ik wou net terug naar huis gaan na de Sinksenfoor shoot (foto’s vind je hier), maar nam nog even de tijd om deze foto te maken.

~ door Kanter Lo op 17 juni 2008.

Eén reactie to “Zonsondergang Scheldekaai, Antwerpen”

 1. Prachtige foto.. Het is soms moeilijk om wonderen in een lens of beeld te plaatsen.. maar we kunnen het wel met ons hart voelen.
  Ik hou ook van fotografie, want zo kan ik de ziel van dingen (zoals een zonsondergang) als kado voor mijn hart later weer altijd voelen en herinneren .

  Ik heb iets over zonsondergangen gevonden.. misschien vind je het leuk. Groeten…

  Zonsondergangen, een feest van kleuren

  De magie die in de hemel gereflecteerd wordt op het moment dat we deze bewonderen laat een zeer diep energetisch spoor in ons wezen achter die onze ziel en geest zal voeden om ons te helpen meer te voelen en ons met Liefde te vervullen

  Er bestaan in onze wereld veel wonderen die soms onopgemerkt voorbijgaan. Een daarvan is het fraaie cadeau dat Moeder Aarde ons in dag uit geeft, het schouwspel dat bij iedere avondschemering aangeboden wordt.

  De magie van de natuur is te zien in elke penseelstreek van de Zon als deze zich verschuilt, een moment waarop er een magie van kleuren geschapen wordt die onmogelijk in een foto weer te geven of in woorden te beschrijven valt.

  Toch, zal ik woorden gebruiken om te kunnen spreken over de voordelen die we allemaal kunnen halen uit slechts het feit 5 minuten te kunnen wijden om dit verschijnsel te bewonderen.

  En het is de magie die in de hemel is gereflecteerd wordt die op het moment dat we deze bewonderen een zo diep energetisch spoor in ons wezen achterlaat, waarmee we als we erin slagen deze te voelen en te richten tot wat we het meest nodig hebben, een enorm welzijn om ons heen creëren .

  De Zonsondergang is het moment waarop de energie van de dag plaats begint te maken voor de energie van de nacht, daarom begint de staat van onze lichamen automatisch te veranderen: van meer oplettend, naar meer ontspannen.

  Daarom, is het op dat moment nodig om ons lichaam een beetje tijd te geven om deze overgang op de mooiste manier te ontvangen, door het bewonderen van de avondschemering brengen onze ogen de boodschap naar elke uithoek van ons lichaam, een boodschap van Liefde en Schoonheid.

  Een poort naar het universum

  Voor enkele van onze voorouders waren zonsondergangen een heilig moment van de dag waarbij afscheid genomen werd van de energie Licht en de sterren en het Universum verwelkwomt werden.

  Een heel wijs en Liefdevol wezen, vertelde me eens dat de zonsondergang het moment was waarop Vader Zon de deuren van de hemel voor ons opende zodat we ernaar konden kijken, en zo, de schoonheid van de Maan, de sterren, te bewonderen, wat ons zou laten onthouden hoe inmens God is en wij zelf omdat we door Hem geschapen zijn.

  Deze woorden lieten zonder twijfel diepe sporen in me achter en het liet me ontdekken dat er werkelijk bij elke zonsondergang de kans is om precies dat moment mee te maken dat de Zon, als hij zich verschuilt, de poorten van de hemel voor ons opent en de schitteringen en de kleuren van God laat ontsnappen om de weg vrij te maken voor de nacht.

  Op dat moment wordt ons de kans gegeven om ons te vergapen aan het universum, bovendien laat de Zon op dat moment een dusdanig speciale en unieke energie achter die we slechts middels het bewonderen van de avondschemering kunnen waarderen en begrijpen.

  Elk verschijnsel dat onze wereld en haar natuur ons schenkt is in staat om ons zo in ons hart en in onze energie te raken, dat we die kansen onze omgeving en onze eigen natuur als mensen meer te leren waarderen niet voorbij zouden moeten laten gaan.

  Laten we onthouden dat wij afkomstig zijn, en een schepping zijn, van datgene dat zulke schouwspellen gecrëeerd heeft, we zijn dus even fraai en we moeten proberen die schoonheid van ons wezen zo mooi mogelijk te voorschijn te laten komen, dat doen we door alles en iedereen Liefde te schenken.

  Minuten van immense connectie

  Het voor 5 minuten bewonderen van onze avondschemeringen geeft ons de kans een moment te hebben met wat ons omringt, met onszelf. Op die manier, zullen we ons lichaam helpen, dat via onze ogen het mooiste bericht zal opvangen dat slechts met gevoelens en emoties, en niet met woorden, overgebracht worden.

  In die minuten zal deze immense fraaie, in ons wezen opgewekte energie, langzaam onze ziel en geest voeden om ons te helpen om meer te voelen en om die leegtes van duisternis, verdriet of boosheid die ons fysiek, mentaal en geestelijk zo aantasten, met Liefde te vervullen.

  Hoe utopisch dit ook mag klinken, het is een werkelijkheid, en om dit vast te stellen is het enige wat we hoeven te doen in elke avondschemering van onze stad 5 minuten te gaan zitten en er maximaal van te genieten. We hebben er niks mee te verliezen, en heel veel mee te winnen…

  Flora Rocha
  Wijsheid Van Het Hart

  gevonden in: http://www.wijsheidvanhethart.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: